Biljni i životinjski kutakZDRAVLJE

Ako volite trešnje, o njihovoj čudnovatoj moći za vaše zdravlje, trebali biste znati OVO!

PODIJ€LI = $HARE

Inače, Trešnje su pravi dragulji, koje nam je poklonila naša majčica priroda i prirodna su najava dugog toplog ljeta. Koristi od Trešanja imamo svi, jer u sebi sadrže puno vitamina C i veliki su izvor antioksidansa. Sadže i veliki postotak prehrambenih vlakana i takođe su u nedostatku s mastima, a u sebi ne sadrže nikakav postotak kolesterola i natrija, a premda su slatke, takođe imaju i jako malo postotak kalorija. To bi značilo da su Trešnje izuzetno dobar prijatelj, svima koji žele sačuvati svoju vitku liniju i osobama koje imaju zdravstvenih problema s povišenim kolesterolom i trigliceridima. Takve osobe, trebale bi što češće konzumirati trešnje.

Osim snižavanja kolesterola i triglicerida medicinska struka tvrdi, da konzumacija trešnjanja uveliko pomažu svim osobama, koje imaju probleme s Gihtom i ispitano je da konzumacija trešanja puno pomaže ka ublažavanju ti h tegoba, odnosno bolova. Na velikom broju testiranih ispitanika, ustanovljeno je da konzumacija trešanja pomaže osobama, koje imaju i artritis, reumu i slične zdravstvene probleme.

Ako se bavimo nekim sportom aktivno, ili da su nam mišići upaljeni, prilikom nekog fizičkog rada, vježbanja i sličnih radnji, ustanovovljeno je da, ako učestalo jedemo svježu trešnju, to će nam ublažiti bolove pri upalama i velikim dijelom otkloniti nastalu bol, prilikom upaljenih mišića.

Trešnje su, takođe omiljene i u kuhinji. savršene su za pravljene raznih voćnih salata, osvježavajuće voćnih kolača tijekom ljetnih vrućina, raznih vrsta sladoleda od trešanja, raznih voćnih umaka i još puno toga. Trešnje su jako dore u kombinaciji s nekim drugim voćem, za pravljene slasnih delicija i zasigurno će vas i osvježiti, a i pomoći pri raznim zdravstvenim tegobama.

Facebook Comments
error: Content is protected !!