Kod nasZANIMLJIVOSTI

JA VEĆ NEKOLIKO GODINA NISAM IMALA TOTALNO ZALEĐENU ŠOFER ŠAJBU!!! SVI MOJI SUSJEDI SU MI UKRALI OVAJ TRIK!!

PODIJ€LI = $HARE

Obilne oborine, hladnoća, led i ostalo su trauma i nocna mora svakoga vozaca,, a užas je, kad ujutro izađeš vrlo rano ispred svoje kuće, kako bi očistio/la snijeg, zatim slijedi najmanje pola sata skidanje i grebuckanje leda sa šofersajbe.

Kako rješenja uvijek postoje, ja imam rješenje i za to. Svi susjedi mi zahvaljuju na tome što sam im otkrila moj trik.

Nakon polaganja vozačke (tada), kupila sam svu potrebitu zimsku opremu i sve te zimske dodatke, koji su nužni i potrebni svakom vozaču. kojekakve strugalice za skidanje leda, neke krpe za brisanje stakala, kojekakve sprejeve protiv magljenja stakala, razne odleđivače za bravu na automobilu i ostale slične artikle. I tako sam prošla cijelu zimu sa svim tim artiklima i bacanjem novca na njih, pa sam došla na ideju, kako da sljedecu zimu budem bez tih grebalica za šajbu i rekla sam sama sebi da ja to više neću uzeti u ruke.

Šta mislite šta sam uradila!? Kupila sam onu običnu i jedinstvenu foliju za šofersajbu, znate onu, što se u ljeto stavi na šajbu da u automobilu ne bude kao u paklu.

Ja fino svaku večer kada je jaka zima, parkiram svoj automobil i ispod brisača s vanjske strane stavim tu foliju, zatim 15min prije nego li pođem na posao, ja tu foliju skinem, više puta ju protresem i kad pogledam na mojoj šajbi nema leda i nemam potrebe za grebanjem s kojekakvim spravicama za skidanje leda. Moji susjedi se sat vremena iskidaše s grebanjem stakala, a ja to odradim u nekoliko minuta.
U prvi mah su me svi čudno gledali, šta ja to radim s tom folijom… Sada je to druga priča, jer kad neko prođe kroz mjesto gdje parkiram automobil, sada svi automobili imaju te folije. Susjedi su mi više puta bili zahvalni na tome i izražavali su mi zahvalnost. Ja na to jednostavno odgovorim, nema na čemu susjedi!

Facebook Comments

One thought on “JA VEĆ NEKOLIKO GODINA NISAM IMALA TOTALNO ZALEĐENU ŠOFER ŠAJBU!!! SVI MOJI SUSJEDI SU MI UKRALI OVAJ TRIK!!

  • Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

Comments are closed.

error: Content is protected !!