POZNANSTVA-VEZEPriče

TRAŽIM MOMKA ZA OZBILJNU VEZU, MOGUĆ BRAK, ŽIVOT I RAD KOD MENE NA SELU

PODIJ€LI = $HARE

Pozdrav svima, ja sam Maja i imam 35 godina. Prije 3 godine, tragičnim slučajem ostala sam bez oba roditelja, koji su poginuli u prometnoj nesreći. Pošto nemam nikoga, sudskim putem ostavinske rasprave, od pokojnih roditelja nasljedila sam veliko imanje na selu.

U početku mi nije bilo lako sama raditi sav taj mukotrpan posao. Što zbog tuge za roditeljima, što zbog težine posla i neiskustva u nekim stvarima glede rada na selu. Ali, pošto sam dosta toga znala, brzo sam stala na svoje noge i održala na životu moje veliko imanje na selu.

No, ipak sam ja žensko i ne mogu sve te poslove stići obaviti sama. Pošto kod mene u selu nema baš neki velik izbor muških kandidata za ove radove kod mene, odlučila sam se putem oglasa potražiti nekoga za to što tražim. Znači: Trebam muškarca starijeg, ili momka mojih godina (može i mlađi,ako je vrijedan), da mi pomogne brinuti se o mojemu blagu, zemlji i svemu ostalom što spada u seosko gospodarstvo. Uvjet je da znaš raditi sa stokom, i da ćeš se brinuti o mojih 90 grla rogate stoke, oko 230 komada svinja u što spadaju i krmače s prascima, 85 ovaca + janjci, 38 komada pura i 230 kokošaka i pilića.

Ako imaš iskustva, sve to trebaš održavati, jer si “muško”, a i ja ću ti ponekad pomoći u svemu tome. Sve ovisi kakve volje budem i da li sam ustala na lijevu nogu što bi rekli po narodski. životinje trebaju jesti i ne smiiju biti gladne i žedne. Znači, da te očekuje mukotrpan posao. Ali, ako sam ja kao žensko mogla sve to obavljati sama, onda to ni za tebe nebit trebalo predstavljati neki problem.

Osim svega nabrojanog, potrebno je da znaš voziti traktor, jer ja imam 3 traktora. Jedan je John Deere od 225 konjskih snaga, drugi je Fendt od 150ks (konjskih snaga) i treći je mali Imt 539. Dakle, trebam muškarca, koji zna upravljati s mojim mašinama i koji će biti u stanju obrađivati mojih 180ha (hektara) zemlje. U nabrojano spada i košenje djeteline, prešanje, kupljenje tih bala djeteline i slaganje u štagalj. Poželjno je da imaš veliku tanjuraču, jer su moju neki gadovi ukrali, kada sam cijeli dan bila u gradu, pa je imanje ostalo taj dan bez igdje ikoga. Tvoj miraz će znači biti velika tanjurača.
Što se tiče tvog izgleda nije mi toliko bitno. Samo trebaš biti malo puniji, ono pravo muško, tako kad legnem u krevet s tobom da ne mislim da je kostur pored mene. Možeš biti i umjeren u alkoholu, 5 do 10 piva na dan možeš popiti, jer je*o muškarca koji ne pije pivo. Ja ti mogu obečati da ću ti biti vjerna i dobra domaćica, imat ćeš svaki dan skuhano i oprano, a tvoje je da obavljaš te poslove koje sam nabrojala.
Eto, ako ima neki kandidat, da bi htio biti gazda, voditi moje imanje i imati mene pored sebe u svakoj situaciji i da pravimo i imamo djecu, javi se na moj oglas, a ja ću procjeniti da li upravo TI možeš biti moj muž i glava našeg imanja

Facebook Comments
error: Content is protected !!