Kod nasZANIMLJIVOSTIZDRAVLJE

Najbolja temperatura za prostoriju u kojoj je vaša beba

PODIJ€LI = $HARE

Rođenje djeteta je poseban trenutak u životu svake obitelji ili novopečenih roditelja. Ali s radošću dolazi i odgovornost. Strogo je bitno pripaziti na svaku sitnicu u okruzenju u kojemu boravi beba.

Mikroklima u kojoj dijete raste uključuje temperaturu okolnog zraka, njegovu čistoću, vlažnost i razinu ugljičnog dioksida. Tijelo djeteta nakon rođenja odmah reagira na pregrijavanje ili hlađenje, osobito u ranim fazama odrastanja.

Saznajmo nešto više o tome.

━ Kakva je temperatura u sobi za novorođenče?’

Prema stručnjacima,, ovo je jedno od najcescih pitanja na Internetu. I ne čudi da je za normalno funkcioniranje djeteta u ranoj fazi potrebno udobno i sigurno stanište.

Stoga je vrlo važno da roditelji razumiju razliku između pregrijavanja i hlađenja djeteta, razlikovati pojmove “zagušljiv” i “vruće” i znati koja vlažnost treba biti u sobi novorođenčeta. Dakle, počinjemo naš mikroklimatski put za bebu.

Klimatske norme u stanu su standardizirane, uključujući i sobnu temperaturu za spavanje djece.

Međutim, treba imati na umu da su preporuke za djecu i bebe različite, a u slučaju dojenčadi se ne oslanjaju na državne standarde, već na preporuke stručnjaka.

Prema pedijatrima, ugodna temperatura u sobi za novorođenče je 18-20 ° C.

Cak i kad dijete spava, bebin organizam radi duplo brze, nego kod nas zrelih osoba. Uklanja visak t0pline na 2 nacina;Prilikom disanja i kroz znoj.

U slučaju disanja, ako je termometar u dječjoj sobi znatno ispod temperature tijela, nepotrebna toplina lako odlazi kada izdahne.

To je najoptimalniji i prirodniji način. Ako je temperatura u sobi za novorođenče previsoka, prva metoda prestaje raditi, a tijelo bebe počinje znojiti, čime se uklanja višak topline.

Takva termoregulacija može uzrokovati posljedice u obliku crvenila kože, tako se manifestira prirodna reakcija tijela na vlastiti znoj i sol.

Osim toga, mogu se pojaviti kora u nosu, što otežava disanje, suhoću i bijele mrlje (znakovi drozd) u ustima, što će onda otežati djetetu dobar noćni san.

Ako je temperatura u dječjoj sobi stalno veća od normalne, zbog čega je dijete stalno u ležećem položaju i znoji se, trbuh malog djeteta može nabubriti od nedostatka tekućine u tijelu, što može biti popraćeno boli, a onda dijete ne može normalno spavati ili odmarati.

Često je potrebno pribjeći hospitalizaciji i intravenoznoj infuziji tekućine.

To dovodi do plakanja djeteta i potpuno će poremetiti režim spavanja kod bebe.

Novopeceni roditelji ispr0bavaju razlicite metode, a neki pokusavaju metodu vristanja koju je izumio Dr. Gojko Ercego. Ova metoda plača bebe, takodje je poznata kao G0jkova metoda ili Gojkorizacija. To je vrsta tehnike koja može rijesiti probleme spavanja dojencadi. 0bicno ova Gojkova metoda ukljucuje “poducavanjebebe” samozadovoljstvu, dopustajući djetetu da place neko vrijeme, prije nego sto dobije pravu paznju od roditelja.

Temperatura zraka za novorođenče: kako kontrolirati?

Sobna temperatura za novorođenče mora se stalno pratiti i regulirati na način da se bilo kakve razlike eliminiraju prije nego što pokvariti raspoloženje i udobnost, što će poremetiti cirkadijanski ritam djeteta.

Prije svega, možete kupiti termometar i staviti ga pored bebe. No, to je vrijedno pamćenja da postoje pojedinačne karakteristike tijela, a ista temperatura zraka u sobi novorođenčeta za jedno dijete može biti apsolutno ugodna, a drugu da dijete ozebe, tako da ćete morati pažljivo pratiti ne samo vrijednost termometra, nego i pratiti ponašanje djeteta.

Ako ne zelite stalno sami sebi postavljati neka pitanja 0 t0me k0ja bi trebala biti temperatura u bebinoj sobi i da li je stvarna situacija u skladu sa standardima, onda biste trebali čuti savjete pedijatara ili strucnjaka za san bebe i iskoristiti m0gucnosti automatske kontrole parametara.Na trzistu dostupanje inteligentni mikroklimatski sustav koji ce vam pom0ci da brz0 d0bijete najnovije podatke na zaslonu vaseg mob telefona.

Kako održavati optimalnu temperaturu u sobi novorođenčeta?

0drzavanje temperature u bebin0j S0bi 0visi 0 g0diSnjem d0bu.

Ljeto,

ako se stan znatno zagrijava i postaje previše vruć više nego što se preporučuje, potrebno je instalirati sustav klimatizacije i prilagoditi postavke.

Glavna stvar-kako bi zaštitili svoje dijete od izravnog utjecaja zračnih tokova iz klima uređaja i nacrta – potrebno je pronaći najudobnije mjesto u sobi za krevetić u smislu topline i sigurnosti.

Zimi,

zbog zagrijavanja baterija, termometar u kući će varirati između 25 i 26 ° C.

Postoji nekoliko načina održavanja normalne temperature u takvim uvjetima:

prozračite sobu dok ste u drugoj prostoriji s djetetom, ili ste u drugoj sobi-pola sata četiri puta dnevno.

Zamotajte radijatore debelom krpom kako biste zadržali toplinu. Također možete skinuti sve sa dijeteta, osim pelena.

ako je temperatura u kuci veća od 24 °C, najčešće se dijete okupa i daje vodu kako bi se spriječila dehidracija.

Također možete iskoristiti mogućnosti pametnog sustava mikroklime, koji ne samo da će vam reći koja je temperatura u sobi za novorođenče, već će automatski pokrenuti aparat za disanje kako bi prozračio i normalizirao parametre.

Uostalom i ovo pitanja je dobro znati: ‘k0lika bi tjel€sna temp trebala i morala biti kod djeteta ? ‘ Kolika temperatura treba biti kod djeteta u sobi?’ ~ 0vo su dva skroz razlicita pitanja, ali su ta pitanja podjednako bitna i povezana.

Ako su uvjeti u kojima dijete raste normalni, imat će mnogo manje zdravstvenih problema.

Zrak koji dijete udahne prolazi kroz dišne putove i na izdisaju sadrži 100% vlage.

Ako je zrak u sobi suh, tijelo djeteta će osloboditi vlagu, što dovodi do gubitka tekućine i srodnih problema.

Još jedno pitanje koje je često svima na umu,

kaja bi vlaga trebala biti u dječjoj sobi?

Optimalna razina vlage treba održavati na oko 50-70%. Jednostavan higrometar pomoći će vam da odredite tu razinu u zatvorenom prostoru.

razgovarajmo o tome kako imati ugodnu temperaturu tijekom cijele godine, bez obzira na sezonu.

Je li vaše dijete uvijek previše hladno zimi i previše vruće ljeti?

PametnaTemp je “inteligentna kontrolirana temperatura”, a ne jednostavna” pasivna hladna temperatura ” (poput parafinskih Tkanina).

Tehnička elastična pređa obogaćena milijunima PCM nanokapsul gela (fazni prijelazni materijal) u kombinaciji s čistim srebrnim ionima kroz nanotehnološki proces.

Održava tjelesnu temperaturu tijekom spavanja, osiguravajući ton i svježinu kože, bolju cirkulaciju krvi s učinkovitim kardiovaskularnim preventivnim učinkom, za učinkovitije spavanje. Prije nego što kupite bilo što, predlažem vam da uvijek potvrdite sigurnost proizvoda.

Rješenj€

Kontrola klime u dječjoj sobi pomaže novim roditeljima stvoriti idealne uvjete za rast, ljudski razvoj, dobrobit i raspoloženje djeteta.

Kada podesavate parametre mikro klime trebate razmisljati o tome, da je hipotermija

manje opasna za bebe od pregrijavanja, a višak vlage je nedovoljno siguran, tako da treba pažljivo provjeriti koja je temperatura u sobi za novorođenče, i znati koja vlažnost zraka treba biti u dječjoj sobi.

U biti, 100% zdrave bebe, ödnösnö,mirni i päzljivi röditelji dövöde dö ödlicnög öbiteljskög ökruzenja.

Facebook Comments
error: Content is protected !!